محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه گفت: مصرف پسته میتواند مشکلات قلبی - عروقی را کاهش دهد زیرا وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی مؤثر است.
عزیزی افزود:خوردن خرما باعث ایجاد خواب راحت،تقویت بینایی و شنوایی،افزایش شیر مادران،خاصیت ضد میکروبی در برابر بیماری ها،رفع عطش،مقوی معده وهضم بهتر غذا میشود.
وی خاطر نشان کرد:افراد دیابتی باید در مصرف خرما تعادل را رعایت کنند زیرا مصرف زیاد آن به خاطر وجود مواد قندی موجب پوسیدگی دندانها و چاقی شود.
عزیزی خرما را یک ضد سرطان قوی دانست و بیان داشت:خرما دارای خاصیت ضد کم خونی است و از بروز سرطانهای روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده و گلو جلوگیری می کند، همچنین از خواص دیگر خرما می توان به ضد قارچ ،یبوست،سرفه، اسهال، ضد میکروب، ضد التهاب، بودن آن اشاره کرد.
این متخصص تغذیه اذعان داشت: ازمهمترین خواص زیره ضد نفخ بودن آن است که مشابه رازیانه یا میوههای دیگر خانواده جعفری است. زیره سیاه ضد تشنج و انرژی زا است.
وی افزود:فرآورده های زیره در حد توصیه شده خوراکی یا دارویی عارضه جانبی ندارند. مصرف بیش از حد و یا طولانی مدت آن برای افرادی که التهاب کلیه دارند، توصیه نمیشود.
عزیزی یاد آور شد:ترکیبات اکسیدکننده نقش مهمی در بروز بیماریهای التهابی، فشار خون، امراض قلبی -عروقی، سرطان، ایدز، آلزایمر و پارکینسون دارند. گرچه بدن به طور طبیعی اکسیدانها را خنثی میکند، ولی رژیم غذایی حاوی آنتیاکسیدان، تأثیر بسزایی در جلوگیری از این بیماریها دارد.