این روزها شاهد حضور گداهایی در خیابان‌ها با لباس شیک هستیم که به روشهای مختلف از اقشار مختلف مردم درخواست و تقاضای کمک دارند.
کد خبر: ۳۴۷۶۱۳
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵ 23 December 2016

این روزها شاهد حضور افرادی در مطبهای پزشکان، خیابانها و مغازه‌ها و سطح بازار اردبیل با لباس‌های شیک هستیم که با روشهای مختلف درخواست کمک به صورت نقدی و غیرنقدی از اقشار مختلف مردم را دارند و این امر در برخی مناطق به حد افراطی گسترش یافته است.

افرادی که با لباسهای شیک و عادی با بهانه‌های مختلف از جمله بیماری، نداشتن پول لازم برای پرداخت هزینه تحصیل فرزندان و دلیلهای مختلف از بازاریان، مردم حاضر در مطب‌ها و اقشار مختلف مردم طلب کمک دارند که این امر نیز در نوع خود قابل تامل بوده و تعجب خیلی از مردم را برانگیخته است.

خبرنگار تسنیم نیز با توجه به خواسته‌ها و تماسهای زیاد مردم برای بررسی این موضوع تنظیم گزارشی را مبنای کار خود قرار داد تا بتواند دغدغه‌ها و نگرانیهای مردم را تا حدی برطرف کند و این روزها هستند افرادی با لباسهای شیک که در مطلب‌ها، معابر شهری و حتی محلی تقاضای کمک از اقشار مختلف مردم را دارند.

مطبها و بازارهای اردبیل که همیشه مملو از جمعیت و مراجعه‌کنندگان است با درخواست‌های افرادی با آنها روبه‌رو می‌شوند و نیز برای رفع دغدغه و نگرانی‌های این افراد که شاید ظاهرا این مشکل را بر دوش حمل می‌کنند به روش‌های مختلفی کمک می‌کنند.

تحمل سوز سرما برای تهیه نان شب

متاسفانه یکی از صحنه‌هایی که این روزها فضای شهر را به طوری متزلزل کرده است حضور تکدی‌گران و گدایانی است که از ابتدای صبح تا پایان شب با وجود برودت و سردی هوا در خیابان‌ها به انتظار می‌نشینند و سردی و سوز و سرما را تحمل می‌کنند تا بتوانند پولی یا کمک‌حالی برای امرار معاش خود داشته باشند.

اگر این روزها گذرمان به خیابان‌ها و برخی جاده‌ها بیافتد با گداها و تکدی‌گرانی روبه‌رو می‌شویم که این تکدی‌گران از کودک و نوجوان گرفته تا پیر و زن و کهنسال بوده و هر کدام به روش‌های مختلف از مردم تقاضای کمک دارند.

گرچه در این مدت اقدامات خوبی برای جمع‌آوری گداها در جاده‌ها و خیابان‌های اردبیل انجام شده است ولی متاسفانه همچنان شاهد حضور این افراد در استان هستیم که این امر نگرانی مردم و مسافران را در پی داشته است.

گرچه شاید بسیاری از این افراد که برای جمع‌آوری کمک ساعتها در خیابانها و جاده‌ها انتظار می‌کشند نیاز اساسی برای تامین معاش خانواده خود دارند ولی این امر صحیح نبوده و در این میان هستند متولیانی در این منطقه که باید برای ساماندهی این تکدی‌گران اقدامات ویژه‌ای به کار گیرند.

حضور تکدی‌گران با پوشش و لباسهای مختلف در بازارها و خیابانهای شهر فضای شهر را بسیار متزلزل کرده است و این امر به گونه‌ای سیمای شهر را زیر سوال برده که باید مسئولان منطقه هرچه زودتر چاره‌ای برای جمع‌آوری و ساماندهی این تکدی‌گران انجام دهند.

تکدی‌های خیابان‌های اردبیل جمع‌آوری می‌شود

سلیمانی، عضو شورای شهر اردبیل با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای اساسی شهرداری و شورای شهر اردبیل زیباسازی سیمای شهر و جمع‌آوری تکدیهای خیابانی با همکاری دستگاههای متولی است، گفت: در این زمینه اقدامات اساسی انجام شده و تکدیهای خیابانهای شهر اردبیل جمع‌آوری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در برخی مواقع شاهد حضور افرادی با شکلهای مختلف در خیابانهای شهر اردبیل هستیم، افزود: این امر در شان و جایگاه شهر ولایتمدار اردبیل نیست و باید دستگاه‌های متولی برای جمع‌آوری این تکدیها اقدامات اساسی انجام دهند.

عضو شورای شهر اردبیل بیان کرد: یکی از نیازهای اساسی برای ساماندهی تکدی‌گران ایجاد مرکز برای نگهداری این تکدی‌هاست که انتظار می‌رود این مرکز هرچه زودتر راه‌اندازی شود تا خدمات‌رسانی به این قشر انجام شده و دیگر شاهد هیچ تکدی در خیابانهای اردبیل نباشیم.

سلیمانی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و بیکاری نیز نقش اساسی در افزایش این تکدیها دارد، افزود: متاسفانه آنطور که باید برای راه‌اندازی کارخانه‌ها و واحدهای بزرگ در اردبیل اقدامات اساسی انجام شود نشده و نیاز است با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بتوانیم این واحدها را راه‌اندازی کرده تا این افرادی که به ظاهر گدا بوده بتوانند در کارخانه‌ها مشغول شوند.

اهتمام جدی برای ساماندهی تکدی‌گران

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: باتوجه به اینکه درصدی جزیی از تکدیهای حاضر در خیابانها و معابر و جاده‌های ارتباطی اردبیل کودکان بوده نیاز است تا در این راستا بهزیستی استان نیز با همکاری و تعامل همه‌جانبه با متولی اصلی این امردر جمع‌آوری و تحت پوشش قرار دادن آنها کمک شایانی کرده باشد.

بهزاد ستاری افزود: یکی از عواملی که باعث می‌شود تا کودکان در سنین پایین به کار کردن در خیابانها و حتی در برخی مواقع به تکدی گری در معابر مشغول شوند بی بضاعتی خانواده‌ها و بی سرپرستی است که در این راستا بهزیستی استان می‌تواند با در دستور کار قرار دادن برنامه‌های مهم و منسجم و با کمک مددیاران خود در این راستا گامی موثر و مفید بردارد.

وی اظهار کرد: باتوجه به اینکه هم‌اکنون 150 کودک کار در خیابانهای استان اردبیل شناسایی شده است انتظار می‌رود سایر نهادهای مربوطه نیز با تعامل همه‌جانبه و جدی با بهزیستی در صدد جمع‌آوری و تحت پوشش قرار دادن این کودکان بهزیستی را یاری دهند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: برخی خانواده‌ های بی‌بضاعت نیز هم‌اکنون به دلیل مشکلات و آسیبهای اجتماعی محرز و ممرز تحت پوشش بهزیستی استان هستند که ما در تلاشیم تا با راهکارهای مناسب و مشاوره‌هایی هدفمند با کارشناسان خود این خانواده‌ها را در راستای هدفمندسازی زندگی‌شان و نیز ایجاد انگیزه در بین آنها سوق دهیم.

انتظار می‌رود مسئولان استان اردبیل راهکارها و اقدامات عملی برای جمع‌آوری تکدی‌گران و گدایان در اردبیل انجام دهند تا سیمای شهر به حالت عادی بازگشته و با این صحنه‌ها نگرانی مردم و مسافران را به دنبال نداشته باشد که نیاز است متولیان جمع‌آوری تکدی‌گران در اردبیل اقدامات اساسی انجام دهند.

علی‌رغم اینکه مردم و خیران استان اردبیل همیشه در کارهای خیرخواهانه و کمک به نیازمندان پیشگام بوده‌اند ولی دیدن این صحنه‌ها دل انسان را به درد می‌آورد و باید همگان برای حل این مشکل و معضل بزرگ چاره‌ای باندیشند.

خیران اردبیلی که نقش مهمی در کمک به نیازمندان و فقرا دارند نیز از وجود چنین صحنه‌هایی در خیابانها گلایه داشته و خواستار رسیدگی به این امر و جمع‌آوری این تکدی‌گران شدند.

پرداخت تسهیلات به نیازمندان در اردبیل

بهروز زلالی ، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اردبیل با اشاره به اینکه تکدیها توسط دستگاه‌های متولی در اردبیل جمع‌آوری می‌شوند، افزود: بعد از این جمع‌آوری کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اردبیل نیز تسهیلات ویژه‌ای را در اختیار این افراد قرار می‌دهد تا بتوانند علاوه بر اشتغالزایی برای خود از این کار خودداری کنند.

وی تصریح کرد: متاسفانه حضور افرادی با شکلهای مختلف برای تقاضای کمک در خیابانها و جاده‌های اردبیل در شان این شهر نیست و اگر بتوانیم زمینه اشتغال این افراد را در منطقه فراهم کنیم بی‌شک شاهد زیبایی سیمای شهر نیز خواهیم بود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اردبیل اظهار کرد: در میان این گداها افرادی هستند که به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی و تهیه مایحتاج زندگی خود به خیابانها می‌آیند که اگر بتوانیم با برنامه‌ریزی اساسی این افراد را شناسایی کنیم زمینه خارج کردن از خیابانها را به راحتی انجام می‌دهیم و با حمایتهای لازم دوباره آن‌ها را به زندگی برمی‌گردانیم.

زلالی افزود: کارتن‌خوابها و افرادی که از ابتدای صبح تا اواخر شب سرمای شدید را برای تهیه پول و دیگر مایحتاج متحمل می‌شوند که مشکلات زیادی را برای سیمای شهر ایجاد کرده‌اند و انتظار می‌رود با اهتمام دستگاه‌های اجرایی این امر رفع شود و دیگر شاهد نباشیم که هیچ گدایی در خیابانهای اردبیل وجود داشته باشد.

وی از آمادگی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان برای ارائه تسهیلات کم‌سود و ویژه به این افراد خبر داد و گفت: علاوه بر این می‌توانیم زمینه اشتغالهای کوچک را فراهم کنیم تا گام بزرگی در جمع‌آوری تکدیها در اردبیل انجام شود.

برای تهیه نان خانواده‌ام مجبورم در خیابان گدایی کنم

یکی از تکدیهایی که در خیابانهای اردبیل مشغول تقاضای کمک از مردم بود، با اشاره به اینکه برای تهیه مایحتاج خانواده مجبور است با وجود سردی هوا در خیابانها با ظاهری پوشانده بایستد، افزود: این کار برایم بسیار سخت است اما مجبورم.

وی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل اینکه خود و فرزندانم هیچ درآمد و شغلی نداریم مجبور هستم به این کار دست بزنم که این امر نیز مشکلات بسیاری را برای خود و خانواده‌ام دارد.

وی اظهار کرد: در صورتی که اشتغال خوب برای خود و فرزندانم در منطقه ایجاد شود بی‌شک از این کار دست می‌کشم و با آبرو و شرف برای تهیه نان حلال در زندگی کار می‌کنم که متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم شغلی مناسب پیدا کنیم.

گرچه در این منطقه هستند افراد و کودکانی که برای تهیه نان شب دست در مقابل سایر انسانها دراز می‌کنند ولی این انسانها شرف و غیرت خود را با هیچ چیز معامله نمی‌کنند و سختیها و تحمل درد و رنج را به حضور در خیابانها ترجیح می‌دهند.

در میان سوالی که شاید ذهن خیلی از افراد را به خود مشغول کرده این است که این وضع تا به کی ادامه دارد؟ تا کی باید شاهد حضور این تکدی‌گران در گوشه و کنار این شهر بزرگ باشیم؟ آیا راه‌حلی برای رفع این معضل نیست؟

اما مسئله خیلی مهمی که در این میان بیش از سایر اوامر خود را نشان می‌دهد سکوت بسیاری از مسئولان به برخی امورات مهم استانی و کشوری است به عنوان مثال چرا هنوز هم که هنوز است کارخانه‌های چند صد میلیارد تومانی و دلاری که دولت برای راه‌اندازی آن تب و دل دل می‌کرد الان راکد مانده است؟ چرا باید باوجود این همه فرصت شغلی باز هم ما در سطح شهر با گدایانی روبه‌رو شویم که اگر شاید که نه به صور حتم یک شغل و سرپناهی داشتند هیچگاه کارکردن را به محتاج بودن به دیگران ترجیح نمی‌دادند. 

امیدواریم با اهتمام ویژه مسئولان دیگر شاهد هیچ تکدی‌گری و گدایی در خیابانها، بازارها و مطبهای اردبیل نباشیم چرا که امروزه سیمای شهر برای مسافران و مردم از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌توان با ساماندهی سطح شهر علاوه بر زیباسازی سیمای آن گام بزرگی در حمایت و کمک به نیازمندان در منطقه برداریم.

گزارش از اکبر رزمی

منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۳
عبارت«تکدی‌های خیابان‌های اردبیل جمع‌آوری می‌شود»غلطه
«متکدیان خیابان های اردبیل جمع آوری می شود» درسته
اردبیلی اصیل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۴
بعنوان یک اردبیلی مهاجرت نموده از حدود 20 سال پیش ، هر وموقع که به شهرم سفر میکنم از حضور گسترده متکدیان در زادگاهم متاسف و متاثر می شوم بخصوص که عمدتاً غیر بومی نیزمی باشند . در گذشته ای نه چندان دور اگرچه اردبیل شهری کوچک محسوب می گردید و خبری از امتیازاتی چون استان شدن ها ، گسترده گی های بی حد و حصر و ... نبود بندرت چنین معضلاتی در شهر نمود داشت. اگرچه شهری کوچک بود اما مردمانی اصیل،نجیب و با فرهنگ داشت که یا رخت بر بسته اند و یا در شهرشان بدلیل هجوم مهاجران که بیشتر پست های مدیریتی ادارات و حتی را بازار را قبضه نموده اند ، منزوی و یا در حاشیه مانده و فقط نظاره گر تحولات شهر هستند . ترکیب نمایندگان شهر به خوبی مبین این مدعاست کدامشان بومی هستند !!!!!!!، افسوس به آن روزها .
چرا مدیریت شهری ما تجربه تبریز در برخورد با متکدیان و را مورد توجه قرار نمیدهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
محمدیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
بیایید بجای خرده گرفتن و دلیل پیدا کردن برای حضور افراد غیر بومی در اردبیل راه حلی پیدا کنیم برای این معضل جناب اردبیلی اصیل در نهایت احترام به دیدگاه شما بخاطر داشته باشیم که به هر جای ایران سرای من است و ضمنا مگر مدیران بومی اردبیل تا چه حد موفق بوده اند لطفا راه حل ارائه دهیم نه ........
آرتا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
یاد آن روزهای اردبیل بخیر که در چهارراه امام ، کیوسک راهنمایی رانندگی بزرگی قرار داشت...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
اگه مهاجرت به شهر نبود که این جا استان نمیشد وهنوز مدیران از تبریز میاومدن
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار