چه کسی راست می گوید؟
وزارت بهداشت درباره ممانعت از خروج نوزاد و تحویل آن به خانواده به دلیل عدم بضاعت مالی و ناتوانی در پرداخت هزینه ها در بیمارستانی در اردبیل واکنش نشان داد.
کد خبر: ۷۷۵۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷ 27 August 2019

به گزارش تابناک اردبیل،ایلنا نوشت: پانزده روز پیش زن جوان جهت زایمان به یکی از بیمارستان‌های اردبیل مراجعه کرد که به دلیل نارس بودن نوزاد به توصیه پزشکان کودک تازه متولد شده داخل دستگاه و تحت مراقبت های ویژه قرار گرفت. ولی چند روز بعد هنگام مراجعه خانواده برای تحویل گرفتن نوزاد به دلیل عدم بضاعت مالی و ناتوانی در پرداخت هزینه ها عوامل بیمارستان از خروج نوزاد ممانعت کردند.

پدر بزرگ نوزاد در این باره گفت: دخترم را خودم به بیمارستان بردم و بستری کردم. دامادم کارگر است و درآمد ناچیزی دارد. پس از زایمان به دلیل نارس بودن نوزاد والدین او ناگزیر شدند تا از دستگاه استفاده کنند که این امر هزینه زیادی برای آنها داشت که پرداخت آن از توان آنها خارج بود و به همین دلیل روزگذشته هنگام ترخیص به ما اجازه بردن نوزاد را ندادند.

وی ادامه داد: عوامل بیمارستان به ما گفتند که هزینه بیمارستان این کودک 2 میلیون و 40 هزارتومان است و ما به دلیل شرایط مالی نتوانستیم این هزینه را پرداخت کنیم. من و دامادم هر دو کارگر هستیم و توان پرداخت هزینه سنگین بیمارستان را نداریم.

پدربزرگ این کودک اضافه کرد: این موضوع را از طریق رئیس دانشگاه علوم پزشکی و نماینده شهرستان اردبیل در مجلس شورای اسلامی پیگیری کردیم و با رئیس بیمارستان تماس گرفته ایم ولی تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

وی عنوان کرد: نوه ام هر مشکلی در بیمارستان برایش پیش بیاید عوامل بیمارستان مقصرند. چرا باید عوامل یک بیمارستان دولتی با ما چنین رفتاری داشته باشند. چون ما فقیر هستم و توان مالی نداریم نباید به بیمارستان مراجعه کنیم. دردمان را باید به چه کسی بگوییم که به دادمان برسد؟ حتی تا وزارت بهداشت تماس گرفته ایم و مشکل‌مان را گفته ایم ولی کسی توجهی نکرده است. افرادی که معرفی شده و پارتی دارند کارشان زود انجام می شود و افرادی مثل ما که فقیرند و آهی در بساط ندارند باید اینگونه تحقیر شوند.

مادر این نوزاد نیز در ادامه به خبرنگار ایلنا گفت: 15 روز پیش به دلیل درد زایمان به بیمارستان مراجعه کردم و بستری شدم و برای عمل سزارین آماده شدم. بعد از عمل نوزاد دخترم 6 ساعت آواره بود و هیچ کسی با او کاری نداشت. سه ساعت دیر من را به اتاق عمل بردند و دکتر هم با 3 ساعت تاخیر در اتاق عمل حاضر شد و به همین دلیل بچه نتوانست خوب نفس بکشد.

وی افزود: به همین دلیل دخترم را داخل دستگاه قرار دادند و روز گذشته به دلیل هزینه بالا نتوانستم ترخیص‌اش کنیم. به ما گفتند دفترچه بیمه ام اعتبار ندارد در حالی که تا مهرماه اعتبار دارد و بیمارستان می تواند از خدمات بیمه تامین اجتماعی هزینه ها را پرداخت کند.

مادر نوزاد تصریح کرد: حتی روز گذشته وقتی خواستم به دخترم شیر بدهم پرستار نوزاد را از دستم گرفت و اجازه نداد و گفت تا زمانی که تسویه نکنی اجازه شیر دادن به فرزندت را نداری و با اصرار مادرم بالاخره راضی شدند تا یک وعده به کودکم شیر بدهم.

مادر این نوزاد در ادامه گفت: از مسئولان درخواست دارم به داد ما برسند و فرزندم را به من بازگردانند و از افرادی که مثل ما مشکل دارند، حمایت کنند و اجازه ندهند فقر و بی پولی باعث شود تا اینگونه تحقیر شویم.

واکنش وزارت بهداشت

به گزارش تابناک اردبیل، کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در واکنش به این خبر به ایسنا، گفت: نوزاد مذکور بصورت نارس به دنیا آمده و بیش از ۲۴ روز در بخش ویژه نوزادان بیمارستان علوی اردبیل بستری بوده و تحت درمان و مراقبت‌های ویژه قرار گرفته و به دنبال اقدامات درمانی انجام شده، اکنون این نوزاد سلامتی خود را باز یافته است.

وی درباره هزینه‌های درمانی این نوزاد نیز به ایسنا گفت: هزینه درمانی این نوزاد  بالغ بر ۱۰ میلیون تومان گزارش شده که با توجه به بیمه بودن بیمار، نهایتا فرانشیزی حدود یک میلیون تومان باید پرداخت می‌شد، اما پدر این کودک از پرداخت این هزینه خودداری کرده و متاسفانه با رفتاری خارج از عرف، این موضوع را به بحث‌های غیرمرتبط و حاشیه‌ای کشانده است. اما به رغم رفتار نادرست خانواده نوزاد، با اخذ هزینه‌ای اندک این کودک تحویل مادرش شده است.
 
جهانپور درباره عدم ترخیص نوزاد با وجود دستور ترخیص پزشک به دلیل هزینه‌های درمانی، گفت: مطالبی که در مورد عدم ترخیص نوزاد ظرف چهار روز پس از دستور ترخیص، عملا به هیچ وجه ربطی به پرداخت هزینه بیمارستانی ندارد، بلکه  رفتار غیرمسئولانه پدر نوزاد و تحویل نگرفتن نوزاد به مدت دو روز توسط پدر و سوق دادن بی‌مورد بحث پرداخت هزینه بیمارستان توسط وی به مسایل حاشیه‌ای، موجب شد که  بیمارستان، مطابق مقررات با تنظیم صورت جلسه‌ای کودک را تحویل مادر ۱۶ ساله‌اش دهد و شائبه‌های دیگر از جمله عدم رسیدگی دقیق به این نوزاد و عدم اجازه برای شیردهی مادر به نوزاد صحت ندارد و ادامه همان رفتار غیرمسوولانه است.
 
انتهای پیام
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار