تابناک گزارش می‌دهد؛

بررسی احتمالات استانداری اردبیل/ از ابقای عاملی تا لیست بلندبالای گزینه‌ها

گروه استان‌ها - تغییرات در سکانداران دولت‌ مردان استانی در حالی در دستور کار دولت است که در این میان گمانه‌زنی‌ها از وجود لیست بلند بالا برای سکانداری استان اردبیل در فضای سیاسی و رسانه‌ای هر روز داغ‌تر می‌شود.
کد خبر: ۱۱۸۶۲۵۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰ 08 October 2024

به گزارش تابناک از اردبیل، تغییر استانداران با روی کار آمدن دولت جدید، طبیعی است، اما به شرطی که در راستای توسعه و پیشرفت منطقه‌ای و بر اساس نظرات و معیار‌های نخبگانی و عمومی باشد؛ گمانه‌زنی‌های بسیاری نسبت به تغییر و انتصاب استاندار جدید اردبیل نیز شنیده می‌شود که در این گزارش سعی داریم به بررسی فضای موجود در بین اقشار مختلف، سیاسیون، فضای مجازی و... بپردازیم.
 

سید حامد عاملی؛ عملکرد، ارزیابی؛ ابقاء یا تغییر

در گام نخست، باید عملکرد و اقدامات استاندار فعلی یعنی سید حامد عاملی را ارزیابی کرد تا به انتخاب شاخص‌های تغییر یا تثبیت دست یافت؛ بسیاری بر این عقیده‌اند با نگاهی به حوزه آب، راه، فرودگاه، صنعت، کشاورزی و... می‌توان آنها را به خوبی دستاورد‌های درخشان عاملی در حوزه توسعه زیرساخت‌ها و جبران برخی از عقب‌ماندگی‌ها را مشاهده کرد و به آینده مسیر مناسب ترسیم شده برای پیشرفت استان امیدوار بود؛ بر همین اساس باید حداقل چند ماه تا ثمردهی اقداماتش، سکاندار استان باشد.
 
نقطه قوت دیگری که بیان می‌شود، دوری از حاشیه‌پردازی و تصمیمات سیاسی است و تقریباً اکثر مخالفان و موافقان عاملی به برقراری آرامش سیاسی و دوری از اقدامات تنش‌زا جهت افزایش تمرکز در مسیر رشد استان اردبیل و نگاه همه جانبه و تعامل‌گرا با جریانات سیاسی، اذغان دارند و به همین علت است که امکان ابقای او را دور از دسترس نمی‌داند.
 
در مقابل، اما عده‌ای نیز تغییر سیاسی را حق جریان مستقر می‌دانند و در بخش‌های نیز به عملکرد وی نقد دارند ولی اکثر نخبگان حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بر این باورند که بهتر است وی حداقل به مدت یک‌سال باید استاندار اردبیل بماند و پروژه‌های شاخصی که در این دوران رشد خوبی داشته‌اند و به گام‌های نهایی رسیده‌اند از جمله راه‌آهن، بزرگ‌ها، پایاب سد خداآفرین، گلخانه‌ها و طرح‌های بزرگ صنعتی از مس مشکین‌شهر تا فولاد آهن اسفنجی و بالاخص مسکن را با توجه به اشراف کاملی که دارد، تکمیل کرده و سپس این مسوولیت تحویل دهد.
 
باید این را اضافه کنیم که سید حامد عاملی هسته‌های حامی بسیاری از بازاریان و اصناف، گروه‌های مردمی و البته صنعت‌گران استان را در کنار خود می‌بیند و اخبار نیز نشان می‌دهند آنان به‌طور اساسی به‌دنبال نگه‌داشتن وی در مسوولیت هستند؛ همچنین نکته جالب اینجاست که شنیده‌ها حاکی از عدم رغبت عاملی برای ادامه سکانداری است و وی هیچ تلاشی را در این راستا صورت نمی‌دهد.
 

گزینه‌های بومی؛ عدم اجماع؛ ظهور اختلاف سیاسی

برخی‌ها معتقدند که تحت هر شرایطی تغییرات باید صورت گیرد و هیچ دلیلی برای عدم آن نمی‌بینند و البته تاکیدشان بر این است که حتماً یک گزینه بومی باید استاندار گردد، طبق شنیده‌ها مجمع نمایندگان در کنار گزینه ابقای استاندار فعلی، لیست ۵ نفره‌ای را مطرح کرده‌اند که البته پس از بررسی‌ها، تحقق آن، خیلی محتمل به نظر نمی‌رسد.
 
در سویی دیگر نمایندگان جریان اصلاحات و ستاد دکتر پزشکیان در اردبیل نیز طی نامه‌ای لیست ۱۳ نفره‌ی بلندبالایی را برای سکانداری استان اردبیل به وزارت کشور و مسوولان ملی اعلام کرده‌اند، نامه‌ای که با توجه به تعدد گزینه‌ها، عدم برخورداری از رزومه کافی، بازنشسته بودن و... موجب بروز حواشی بسیار شده است که در راس آنها، معرفی خود امضاکننده نامه به عنوان گزینه می‌باشد.
 
البته در تحلیل این نامه ۱۳ گزینه‌ای نیز عده‌ای بر این باورند که در شرایطی که هیچ‌کدام از این گزینه‌ها حاضر به کناره‌گیری و اجماع نیستند، چگونه پس از استاندار شدن یکی دیگر از کاندیدا‌های اعلامی حاضر به همکاری و همراهی خواهند بود و این تشدد آرا موجب ظهور اختلافات سیاسی درون‌گفتمانی خواهد شد، رخدادی که هم‌اکنون نیز وجود دارد.
گزینه‌های غیربومی؛ محتمل، اما کم‌ثمر
 
بسیاری از تحلیل‌گران از همان ابتدا معتقد هستند که یک فرد غیربومی هدایت استان اردبیل اردبیل را بر عهده خواهد گرفت چرا که گزینه قدرتمند و بارزومه‌ی بومی وجود ندارد و جریان تازه استقرار یافته نیز اجازه ابقا نخواهند داد، پس در این شرایط دولت به سراغ گزینه‌ای غیر از این دو خواهد رفت.
 
البته طبق بررسی‌ها و ارزیابی‌ها نیز هسته‌ی مرکزی تصمیم‌گیر ملی به این سمت و سو نیز رفته بود، اما با مقاومت استانی مواجه شده و گویا فعلا این مسئله نیز کنسل شده است؛ بسیاری از افرادی که در پی ابقای موقت عاملی هستند، بر این باورند که مدیریت کوتاه مدت توسط یک مدیر بومی فراجناحی تا زمان شکل‌گیری اجماع و طرح گزینه بومی، بسیار بهتر از انتصاب یک استاندار غیربومی است که دیگر در آینده نمی‌توان کاری برایش کرد.
 

بلاتکلیفی و ایستایی که به نفع هیچ‌کس نیست

با بررسی احتمالات و شرایطی که در تعیین تکلیف استاندار اردبیل وجود دارد، به این نکته می‌رسیم که بنا به دلایلی که ذکر شد هنوز جریان سیاسی اصلاحات گزینه مناسب جایگزینی را طرح نکرده و دستشان خالی است.
 
از سوی دیگر، بلاتکلیفی موجود آسیب جدی به روند مدیریت و توسعه استان خواهد زد و نخبگان جامعه باید حداقل به‌صورت کوتاه مدت به یک تصمیم برسند، اجماع روی چند گزینه یا ابقای موقت.
 
البته که با توجه به وضعیت استان و اقداماتی که طی این مدت کوتاه رخ داده است، شاخص‌ها و معیار‌های گزینش استاندار جدید بالا رفته و هر فردی در گام نخست با سید حامد عاملی مقایسه می‌شود که این موضوع نیز با توجه به عملکردش کار را برای دیگران سخت می‌کند.
 
انتهای پیام/ع
برچسب ها: استاندار
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار