عضو کمسیون اصل نود در گفت وگو با تابناک:

عدم تطابق آمارهای محیط‌زیست و نفت‌خیز؛ واقعیت‌ها در بازدید میدانی آشکار شد

گروه استان ها - عضو کمسیون اصل نود گفت : در بازدیدهای میدانی انجام‌شده در مناطق نفت‌خیز خوزستان، به‌ویژه پتروشیمی‌های مارون، بیدبلند و بی‌بی‌حکیمه، مشخص شد که آمارهای سازمان حفاظت محیط‌زیست با آمارهای مناطق نفت‌خیز همخوانی ندارد.
کد خبر: ۱۱۹۴۰۴۶
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹ 11 January 2025
محمد امیر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تابناک در خوزستان بیان داشت: بازدیدهای میدانی انجام‌شده در مناطق نفت‌خیز خوزستان، به‌ویژه پتروشیمی‌های مارون، بیدبلند، بی‌بی‌حکیمه و سایر پتروشیمی‌هایی که در نظر دارند فلرهای نفتی یا همان گازسوزی‌ها را کاهش داده و به‌عنوان خوراک به پتروشیمی‌ها منتقل کنند، مشاهدات حاکی از عدم همخوانی آمار سازمان حفاظت محیط‌زیست و مناطق نفت‌خیز است.
 
**برنامه هفتم توسعه برای کاهش گازسوزی**
 
عضو کمیسون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، هدف این است که گازسوزی به کمترین سطح برسد و بیشترین بهره به پتروشیمی‌ها اختصاص یابد.
 
وی بیان داشت: مسئله آلایندگی فلرها نیز مطرح شده و آمار سازمان حفاظت محیط‌زیست با آمار مناطق نفت‌خیز همخوانی ندارد.
 
عضو کمیسون اصل نود مجلس شورای اسلامی تصریح کرد؛ این عدم همخوانی باید اصلاح شود، زیرا میزان آلایندگی در مناطقی که فلرها سوزانده می‌شوند، به‌قدری بالاست که هم محیط‌زیست و هم کل استان را تحت تأثیر قرار داده است. این موضوع نیاز به بررسی دقیق دارد که از طریق کمیسیون اصل ۹۰ انجام خواهد شد.
 
**تأثیر بازدیدهای میدانی بر تصمیم‌گیری‌ها**
 
امیر خاطرنشان کرد: بازدیدهای میدانی تفاوت آمارهای رسمی با وضعیت واقعی را آشکار می‌کند. به‌طور مثال، در اهواز و حاشیه آن، چیزی حدود ۴۰ مشعل فلر وجود دارد که با آمارهای اعلام‌شده مغایرت دارد.
 
این نماینده اظهار داشت ؛  بازدیدهای میدانی به واقعیت‌ها نور می‌افکنند و به تصمیم‌گیران کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را برای حفظ ثروت ملی و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی بگیرند. هدف این بازدیدها کمک و هدایت درست منابع کشور است، نه مچ‌گیری.
 
عضو کمیسون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: «اگر جایی نیاز به مداخلات قانونی یا نظارتی باشد، از طریق کمیسیون اصل ۹۰ اقدام خواهد شد تا مشکلات برطرف شوند. هدف ما این است که این ثروت کشور به مسیر درست هدایت شود و سوخته نشود. فناوری مورد نیاز نیز در کشور وجود دارد تا پتروشیمی‌ها بتوانند از این به‌عنوان خوراک استفاده کنند و این منابع به‌عنوان سرمایه ملی بهره‌برداری شوند.»
 
**چالش‌های آلایندگی فلرها و راهکارهای پیشنهادی**
 
وی افزود: مسئله آلایندگی فلرها یکی از چالش‌های بزرگ محیط‌زیستی در استان خوزستان است. به گفته سازمان حفاظت محیط‌زیست، میزان آلایندگی در مناطقی که فلرها سوزانده می‌شوند، بسیار بالا بوده و تاثیرات منفی بسیاری بر روی محیط‌زیست و سلامت افراد دارد.
 
 عضو کمیسون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: این مسئله نه تنها کیفیت هوای استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه به‌طور مستقیم بر زندگی مردم منطقه اثر می‌گذارد.
 
وی تاکید کرد؛ راهکارهای پیشنهادی شامل ارتقای فناوری‌های موجود در پتروشیمی‌ها برای کاهش آلایندگی، استفاده از فلرها به‌عنوان خوراک پتروشیمی‌ها و نظارت مستمر بر عملکرد این واحدها از طریق دستگاه‌های نظارتی و قانونی است.اجرای دقیق برنامه هفتم توسعه و هماهنگی بین سازمان‌های مختلف نیز می‌تواند به کاهش این چالش‌ها کمک کند و بهبود وضعیت محیط‌زیست و سلامت مردم خوزستان را به همراه داشته باشد.
 
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار