رئیس سازمان انرژی اتمی ایران:
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت:آیت الله محمد برغانی عالمی نیک اندیش و شخصیتی برجسته بود و راهش ماندگاراست و طلاب و دانشجویان باید این شخصیت را بشناسند و چراغ راه زندگی خود قرار دهند.
کد خبر: ۲۸۸۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰ 01 September 2016
به گزارش تابناک از قزوین، خبرنگار مهر، نخسیتن همایش «موسس صالح» بزرگداشت فقیه مبارز و موسس مدرسه علمیه صالحیه قزوین آیت الله ملامحمد صالح برغانی چهارشنبه شب با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، فریدون همتی استاندار، آیت الله عبدالکریم عابدینی امام جمعه، آیت الله مختاری مدیر موسسه کتاب شناسی شیعه، حجت الاسلام عباسی رئیس حوزه علمیه قزوین و جمعی از علما و روحانیون، در مدرسه صالحیه قزوین برگزار شد.

علی اکبر صالحی در این همایش اظهارداشت: سخن گفتن از زندگی شخصیتی برجسته که تربیت کننده شاگردان متعددی است و توانسته در عصر خود و آیندگان تاثیربگذارد بسیار دشوار است اما به هر حال وظیفه داریم مفاخر خود را به آیندگان معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: باید توجه داشت که هیچ توجیهی برای تفاخر به نام و اصل و نسب نیست و باید انسانهای اصیل در همه ابعاد رفتاری و عملی دارای وجاهت و برجستگی باشند تا مردم آنها را بپذیرند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران یادآورشد: تلاش برای یافتن خاستگاه انسانی ارزش مدار و تاثیرگذار وظیفه ای اخلاقی و دینی است و همه باید در بزرگداشت انسانهای اخلاق مدار و معلمان اسوه تلاش کنیم و نگذاریم غبار فراموشی بر چهره فرهیختگان بنشیند.

صالحی اضافه کرد: آیت الله ملامحمد صالح برغانی قزوینی در ترویج آموزه های دینی و اصیل اسلامی بسیار موثر عمل کرد و بر اساس اسناد تاریخی اگر این مجاهدتها نبود شاید اسلام در مسیر دیگری می رفت و افراد زیادی در مسیر اشتباه قرار می گرفتند.

وی بیان کرد: اجداد خاندان برغانی در مسیر احیای ارزشهای اسلامی تلاش وافری داشتند و اگر علمای بزرگواری مانند برغانی در مقابل جریانهای انحرافی ایستادگی نمی کردند سرنوشت غم باری برای دین ما رقم می خورد.

صالحی تصریح کرد: سیره این فقیه عالم نیک اندیش الگویی مثال زدنی است و طلاب و دانشجویان و جوانان باید این انسان های فهیم را بشناسند و چراغ راه خود قرار دهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهاراشت: راه عالمانی چون محمد صالح برغانی ماندگار و همیشگی است وهمه باید از این مسیر صیانت کنیم و الگوهایی عملی را به نسل های اینده معرفی کنیم.

مدرسه صالحیه بازسازی شود

صالحی از تلاش شهرداری، حوزه علمیه، میراث فرهنگی و استانداری در احیاء و بازسازی مدرسه صالحیه تشکر کرد و گفت: در صورت تسریع در این بازسازی می توان امیدوار بود که این مدرسه علمیه بتواند شکوه گذشته خود را پیدا کرده و همچون چون نگینی در عرصه علم و دانش بدرخشد.

وی اضافه کرد: باید بتوانیم در برابر تهاجم فرهنگی با اتکا به هویت تاریخی و دینی خود دفاع کنیم و احیاء این مدرسه و امثال آن و استفاده مجدد برای تعلیم و تربیت می تواند گام مهمی در حوزه فرهنگی در شرایط کنونی محسوب شود.

محمدصالح برغانی قزوینی (زاده ۱۱۷۴ قمری در برغان درگذشته ۱۲۷۱ کربلا) از روحانیان سرشناس امامیه در قرن سیزدهم بود. او فرزند ملامحمد ملائکه، برادر محمدتقی برغانی معروف به شهید ثالث، همسر آمنه خانم قزوینی و پدر طاهره قره‌العین بود. او موسس مسجد و مدرسه صالحیه قزوین دانسته می‌شود.

برغانی دوران تحصیل را در قزوین، اصفهان و عراق سپری کرد و در حدود سال ۱۲۲۰ قمری به تهران رفت و در کاخ گلستان همراه با برادرش جلسه‌ای با محمدشاه قاجار داشت که به درگیری لفظی و تبعید او از ایران انجامید.

ناچار به عراق و سپس مکه و مدینه رفت و چند سال در آن‌جا سپری کرد. سرانجام با وساطت جعفر کاشف‌الغطا به ایران بازگشت و ساکن قزوین شد و مدرسه صالحیه را بنا کرد. جمال‌الدین اسدآبادی و میرزا کوچک جنگلی، طاهره قره العین، اشرف الدین حسینی قزوینی معروف به نسیم شمال از شاگردان معروف این مدرسه بوده‌اند.

وی بیش از ۳۰۰ کتاب و رساله و حاشیه در علوم مختلف قرآنی نوشته که پسرانش پیرو پدر شدند و دخترانش به شیخیه و بعدها علی‌محمد باب پیوستند.

برغانی در سال ۱۲۷۱ هجری قمری درگذشت.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار