معاون صنایع دستی استان خبر داد؛
معاون صنایع دستی استان گفت: انتشار نتایج حاصل از این تحقیقات شاید بتواند ضمن احیای تولید نمدهایی با ویژگی های منحصر به فرد در استان، منجر به احیای رشته در حال منسوخ نمد مالی در استان نیز شود.
کد خبر: ۱۷۸۳۱۷
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۲ 09 February 2016

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از آغاز پژوهش درباره دو تخته نمد قدیمی مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی خبر داد.

به گزارش تابناک اردبیل، علیرضا دباغ عبدالهی با بیان این مطلب گفت: طرح پژوهشی دو تخته نمد قدیمی مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی توسط علی محمد چاوکی کارشناس ارشد صنایع دستی با گرایش پژوهش هنرهای سنتی به عنوان یکی از هنرمندان صاحب نام تولید کننده نمد در کشور انجام می شود.

وی نمد مالی و تولید نمد را از قدیمی ترین رشته های صنایع دستی معرفی کرد که به دلیل پوسیدگی سریع پشم، نمونه های تاریخی بسیار کمی از محصولات نمدی باقی مانده است.

عبداللهی از مهمترین این نمونه ها به نمدهای مکشوفه در پازیریک که در خارج از کشور نگهداری می شوند، اشاره کرد و افزود: نمدهای موجود در بقعه شیخ صفی که احتمال می رود بین 400 تا 200 سال قدمت داشته باشند از آن جهت حائز اهمیت هستند که می توانند نمایانگر حلقه مفقوده موجود بین نمدهای پازیرک و نمدهای امروزی باشند و از مطالعه آنها می توان به درک درستی از جایگاه و وضعیت این هنر صنعت در گذشته پی برد.

به گفته این مقام مسئول؛ این نمدها بر اساس نظریه های اولیه کارشناسان، از نظر شیوه تولید و نقوش ایجاد شده دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که بررسی و تائید قدمت و انحصاری بودن شیوه تولید آن ارزش قابل ملاحظه ای برای تاریخ صنایع دستی استان خواهد داشت.

معاون صنایع دستی استان اضافه کرد: انتشار نتایج حاصل از این تحقیقات شاید بتواند ضمن احیای تولید نمدهایی با ویژگی های منحصر به فرد در استان، منجر به احیای رشته در حال منسوخ نمد مالی در استان نیز شود.

وی نمدهای مورد مطالعه را دارای نقوش بسیار ریز شبیه به قالی با تنوع رنگی نقوشی و ابعاد دقیق طراحی و اجرای نقوش منعطف اسلیمی توصیف و خاطر نشان کرد: این نمدها در محل مدفن محارم خانواده صفوی در بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی بوده و وقف این مکان مقدس هستند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار