فرماندار بیله سوار مغان گفت: این شهرستان میزبان جشنواره ملی و بین المللی کوچ عشایر شد.
کد خبر: ۳۴۲۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵ 12 May 2015
به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری اردبیل ، آرام حلیم روز سه شنبه در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره ملی کوچ عشایر در بیله سوار افزود: زمان برگزاری این جشنواره که در اواسط سال جاری خواهد بود بزودی بررسی و اعلام خواهد شد.

وی بیان کرد: این منطقه استعدادها و ظرفیت خوبی دارد و روحیه میهمان نوازی و فرهنگ دوستی مردم زمینه مناسبی برای برگزاری جشنواره های مختلف در این شهرستان فراهم کرده است.

وی گفت: 39 درصد جمعیت عشایری استان اردبیل در شهرستان بیله سوار ساکن هستند و با توجه به گستردگی قشلاق عشایر نشین در بیله سوار ، عشایر منطقه دارای ثبت ملی بوده و این شهرستان شایستگی میزبانی این جشنواره را دارد.

حلیم اظهار کرد: به لحاظ حساسیت و اهمیت جشنواره بیش از دو میلیارد ریال اعتبار برای این جشنواره پیش بینی شده و با بسیج تمام امکانات منطقه و بکارگیری توان استان برگزاری این جشنواره فراتر از سطح بین المللی نیز پیش بینی می شود.

او افزود: چون این نام بلند شهرستان بیله سوار مغان همیشه با مبارزات تاریخی عشایری در تاریخ نامی آشنا دارد انتظار داریم اهالی بیله سوار و جعفرآباد در برگزاری هر چه باشکوه تر این جشنواره کمال همکاری را داشته باشند.

در این جلسه محمد ابراهیمی معاون فرماندار بیله سوار به عنوان مسوول هماهنگی جشنواره ملی و بین المللی شهرستان بیله سوار معرفی شد.

بیله سوار مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.

جمعیت عشایر استان اردبیل ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر و در قالب ۱۲ هزار و ۸۰۰ خانوار بوده که به نگهداری یک و نیم میلیون راس دام مشغول هستند.

عشایر استان از ۴۵ طایفه مستقل تشکیل شده که همه ساله در یک هزار و ۵۲۷ اوبا ، ۵۲۷ قشلاق ، ۲۳۷ ییلاق ، هفت زیست بوم و ۵۱ سامانه زندگی می کنند.

در مقایسه با جمعیت عشایری کشور عشایر شاهسون اردبیل ۶/۵ درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل می دهند و در قیاس با جمعیت استان اردبیل شش درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند.

عشایر استان همه ساله ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز ، ۴۳ هزار تن شیر ، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر و یک هزار و ۵۰۰ تن پشم و ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر مربع صنایع دستی تولید می کنند.

برخی از عشایر عشایر استان به شغل باغبانی و کشاورزی نیز مشغول هستند ولی در مجموع تولیدات عشایر استان از لحاظ وزنی ۱۵۹ هزار تن و از لحاظ ریالی دو هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.

عشایر استان اردبیل که به ایل شاهسون معروف هستند معمولا همه ساله نیمی از سال را در قشلاقات مغان و نیمی دیگر را در ییلاقات ارتفاعات شهرستان مشگین شهر و در دامنه های سبلان سپری می کنند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار