معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور همچنین درباره رسیدگی به وضعیت جزیره هرمز و تعیین تکلیف معدن خاک سرخ که برای 20 سال به اجاره رفته توضیح داد: اعتراضات مردم درباره نحوه واگذاری و برداشت بی‌رویه معدن خاک سرخ مسیرهای قانونی خود را طی کرده و متاسفانه به جایی نرسیده است و در نهایت با دخالت معنوی یکی از نهادهای دینی- مردمی بابت هر کیلو خاک صادراتی جزیره رقم اندکی به مردم منطقه کمک می‌شود.
کد خبر: ۴۸۵۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱ 16 June 2015
 به گزارش تابناک - جزیره، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای عالی مناطق آزاد از برگزاری جشنواره فیلم‌های گردشگری در این مناطق خبر داد و با ارائه توضیحاتی درباره‌ی وضعیت بیغوله‌های محل اقامت کارگران مهاجر در جزیره‌ی کیش، از سهیم کردن مردم در مشارکت‌های اجتماعی با تأسیس خانه‌ی بومیان برای رسیدگی به این بحران خبر داد و اعلام کرد: خانه‌ی شیخ اجل، سعدی شیرازی در جزیره کیش راه‌اندازی می‌شود.

محمدعلی زم در گفت‌وگو با ایسنا، با اعتقاد بر این‌که بودجه‌های فرهنگی در کشور بسیار پراکنده و غیر اقتصادی هزینه می‌شود، یادآور شد: باید با ابتکار و خلاقیت و با تعامل با بخش خصوصی و همکاری‌های مردمی نسبت به اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری کار را انجام داد. بودجه‌ها و برنامه‌های فرهنگی باید با هدف ثروت‌زایی فرهنگی هزینه و سرمایه‌گذاری شود تا دو عنصر سلامت و سعادت مولود آن شود.

جشنواره 3 میلیاردی کیش

 وی اضافه کرد: ما درحالی می‌خواهیم جشنواره فیلم‌های تخصصی علمی، صنعتی و گردشگری را با کمترین امکانات و با تکیه بر مشارکت برگزار کنیم که متوجه شدیم در دولت دهم (در سال 90) جشنواره سینمایی با هزینه‌ سه میلیارد تومان! در جزیره کیش برگزار شده و هیچ ردپایی از خود برای ثروت‌زایی فرهنگی و خلق آثار هنری به جای نگذاشته است.

 «زم» درباره جشنواره فیلم‌های گردشگری توضیح داد: این جشنواره با هدف برانگیختن انگیزه هنرمندان و عکاسان طبیعت‌گرا و سیاحت دوست و به نیت افزایش تولیدات هنری در حوزه گردشگری و با هدف ساخت چندین مستند درباره جاذبه‌های گردشگری ایران برگزار خواهد شد. وی یادآور شد: برگزاری این جشنواره‌ها با نگاه تخصصی و رویکرد هنری به منظور تحقق ماموریت‌های فرهنگی، اجتماعی و گردشگری است.

 وی به ساخت خانه‌های اجتماعی توسط مراکز صنعتی و تجاری و آموزشی اشاره کرد و افزود: بنا بر این است زمین‌هایی به صورت وقفی و غیرقابل فروش به ساخت سکونتگاه‌های اجتماعی با سرمایه واحدهای اقتصادی اختصاص یابد و مورد بهره‌برداری کارکنان خود آنها قرار گیرد. این اقدام کوچکی است برای تحقق عدالت اجتماعی.

 معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای عالی مناطق آزاد همچنین گفت: تهیه پیوست‌های فرهنگی اجتماعی برای واحدهای اقتصادی صنعتی در حال احداث در این مناطق یکی از ضرورت‌ها است که باید نیازهای خدماتی از قبیل آموزش، ورزش، بهداشت و سلامت، محیط زیست، تفریحات و ... کارکنان این واحد توسط سرمایه‌گذاران این پروژه‌ها تأمین شود.

«زم» در ادامه اظهار کرد: در یی سال اخیر متأسفانه اقدام درخوری برای احیای روستاهای مناطق آزاد و همسوسازی آنها با اهداف مناطق و توسعه اقتصادی صورت نگرفته است. بی‌توجهی به دین فرهنگی و ثروت‌سازی فرهنگی در این مناطق، منتج به بی‌توجهی به جوامع محلی و رشد بوم نهادها، اقتصاد، فرهنگ، هنر و ادبیات محلی شده است. بی‌اعتنایی به جوامع محلی، وجهه دیگری از بی‌توجهی به کرامت انسانی است که همه‌ی منظور توسعه عمرانی و رشد مادی، دستیابی به کرامت انسانی از طریق سلامت مادی و سعادت معنوی او است.

وی همچنین از راه‌اندازی خانه سعدی در کیش خبر داد و افزود: اقامتگاه سعدی شیرازی در حال جانمایی است و بنا است خانه سعدی در سفین (کیش) راه‌اندازی شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای عالی مناطق آزاد یادآور شد: در همه روستاهای مناطق آزاد با محوریت گردشگری "کاشانه مهمان" راه‌اندازی می‌شود و آموزش‌هایی به جوامع محلی داده می‌شود و نیز برای این منظور با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه‌ای بسته شده است که شرایط را برای ایجاد شغل با محوریت «گردشگری روستایی» برای روستاییان تأمین کند. این کار اکنون در منطقه آزاد اروند شروع شده و نمونه‌هایی از آن در قشم، چابهار و اروند راه‌اندازی شده است.

 تغییر 550 روستا در سه سال

وی افزود: کل مناطق آزاد حدود 550 روستا دارد. قرار است ظرف سه سال طرح بهسازی روستا با حفظ معماری بومی آن‌ها و ایجاد شرایط کار در روستاها با محوریت گردشگرپذیری تغییر یابد. برای بازسازی مدارس و ارتقای مهارت‌های دانش آموزی با آموزش و پرورش به عنوان جایی که تأمین‌کننده رشد، توسعه و آگاهی نیروی انسانی کشور است، تفاهم‌نامه داریم و در سال گذشته سازمان منطقه آزاد اروند حدود 10 میلیارد تومان و آموزش و پرورش نیز همین مقدار برای رسیدگی ویژه به مدارس اختصاص داده است.

تله‌کابین دریایی در هندورابی!

زم در ادامه‌ی این گفت‌وگو درباره‌ی سرانجام جزیره‌ی هندورابی و در پاسخ به این سوال که آیا قرار است این جزیره مشابه کیش شود؟ به ایسنا توضیح داد: هنوز طرح جامع هندورابی و این‌که می‌خواهند در این جزیره چه کاری انجام دهند، برای ما مشخص نیست و قضاوت در مورد آن سخت است، اما هندورابی فقط با محوریت گردشگری بومی و طبیعی و رعایت همه جانبه محیط‌زیست آن جواب می‌دهد. راه دسترسی به هندورابی فقط از طریق حمل‌ونقل دریایی، زیردریایی و تاکسی‌های هوایی و پس از رونق آینده آن با تله‌کابین دریایی، منطقه را دیدنی و پرمشتری می‌کند.

 وی تاکید کرد: احداث فرودگاه‌های رایج و نشست و برخاست هواپیماهای مسافربری با اندیشه بوم‌گردی و اکوتوریستی شدن منطقه منافات دارد. ما نباید فرصت رفت و برگشت دریایی را از گردشگری هندورابی بگیریم، خود این فرصت و دیدن موجودات زیردریایی و صرف یک وعده غذایی در دریا از مزیت‌های هندورابی است.

 معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور همچنین درباره رسیدگی به وضعیت جزیره هرمز و تعیین تکلیف معدن خاک سرخ که برای 20 سال به اجاره رفته توضیح داد: اعتراضات مردم درباره نحوه واگذاری و برداشت بی‌رویه معدن خاک سرخ مسیرهای قانونی خود را طی کرده و متاسفانه به جایی نرسیده است و در نهایت با دخالت معنوی یکی از نهادهای دینی- مردمی بابت هر کیلو خاک صادراتی جزیره رقم اندکی به مردم منطقه کمک می‌شود. فروش خاک هرمز با بسته‌بندی‌های خوش‌ریخت در دبی وی اضافه کرد: متأسفانه یکی از فجایع فرهنگی و اقتصادی که در دولت‌های پیش وقوع یافت و هم‌اکنون هم در حال اجرا شدن است، فروش و اجازه صدور خاک خام هرمز است، درحالی‌که بنا بر اخبار واصله این خاک در دبی به چندین برابر قیمت هرمز و در بسته‌بندی‌های خوش ریخت یک و دو کیلویی به کشورهای اروپایی برای استفاده در صنایع آرایشی و .. فروخته می‌شود. ظاهرا خام‌فروشی بلای اقتصادی تاریخ ماست که حتماً زمینه‌های فرهنگی آن خام‌اندیشی است.

 «زم» با اشاره به تنوع رنگی خاک هرمز که تا کنون 36 رنگ آن شناسایی شده است، افزود: با آموزش نقاشی روی شیشه به بچه‌های محلی و استفاده از خاک خام هرمز به جای رنگ‌های شیمیایی توسط یک موزه مردمی، قیمت یک شیشه نقاشی شده به ابعاد 20×10 الان حدود 10 هزار تومان است، درحالی که 30 گرم از این خاک‌های رنگی در این اثر استفاده می‌شود. اگر این اندیشه متعالی وجود داشت که ما توسعه اقتصادی را برآمده از توسعه انسانی و بر بستر دارایی‌ها و مزیت‌های بومی هر منطقه دنبال می‌کردیم، امروز گرفتار این همه آلاینده‌ها و صنایع کم بازده، بیکاری و استضعاف فرهنگی نمی‌شدیم.

هرمز، جزیره هنر ایران

 وی درباره این‌که آیا در سیاست‌های این دبیرخانه توجه به جزایری مثل هرمز که با مشکلاتی چون نبود زیرساخت و امکانات و گسترش اعتیاد دست و پنچه نرم می‌کند و یا جزیره‌ای مثل لارک که با وجود جذابیت‌ها و ظرفیت‌های زیاد در تصرف یک نهاد امنیتی است، جایگاهی تعریف شده است؟ گفت: این موضوعات حتماً در سیاست‌ها تعریف می‌شود، اما مناطق آزاد صدها مشکل دارند. در همین حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اگر کاری از دست‌مان برآید و امکاناتی فراهم شود، حتماً آن را انجام می‌دهیم.

ما پیشنهاد دادیم تا زمان تعیین تکلیف قانونی جزیره هرمز که بنا است به منطقه آزاد قشم افزوده شود، «هرمز را جزیره هنر ایران» معرفی کنیم و دست‌کم برای دو سالی این فرصت را فراهم کنیم و اندیشه تولیدات هنری و ایجاد بازارهای هنر را در این منطقه راه‌اندازی کنیم و آن را از یک اقتصاد سبز و پاک بهره‌مند کنیم و الگویی برای تحقق اقتصاد هنر بدون اتکاء به بودجه دولتی را فراهم سازیم.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
فریدون دریانورد از جزیره هرمز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
بسیار متاسفیم که یک مقام مسئول ندانسته و بدون هیچ گونه اطلاع در مورد معدن خاکسرخ اظهار نظر میکند این معدن در سال 1389 با عنایت مقام عظمای ولایت 60 درصد از به مردم واگذار شده ب قیمت دو ملیارد تومان که 400 ملیون توسط بنیاد برکت پرداخت شده و مابقی از محل کارکرد معدن و اکنون ببرگه های سهام نیز ب مردم داده شده
فریدون دریانورد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
به اقای زم بگوید شما که در جریان نیستید چرا در مورد خاک سرخ اظهار نظر میکنید . بابت هر کیلو به مردم کمک نمیشود بلکه خو اهالی 60 درصد مشارکت دارن اگر نیاز به توضیح باشد با این شماره تماس بگیرید09171615162
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار